IMG_4894-normal.jpg

Suklaa-ainekset odottelivat kaapissa jo pitkään, mutta nytpä vihdoin viimein sain aikaiseksi kokeiltua herkun valmistamista. Ekolosta löytyi sopivan selkeä ja helppo ohje jolla pääsin jyvälle. Sulatin vesihauteessa kaakaovoita, kylmäpuristettua kookosöljyä ja sekaan juoksevaa hunajaa. Sitten raakakaakaojauhetta vielä sekaan. Laitoin muotteihin (eli muovirasioihin ja konvehtimuotteihin) pohjalle erinäisiä superherkkuja: hasselpähkinää, manteleita, kuivattuja karpaloita, mulperimarjaa ja hampunsiemeniä, mitä nyt äkkiseltään löytyi. Sitten suklaaseos päälle ja jäähtymään jääkaappiin. Jäähtyminen ja kovettuminen kesti suht kauan, parhaimmillaan suklaat alkoi olla vasta seuraavana päivänä. Ehkäpä kookosöljyä ja hunajaa tuli liikaa, luulen, kun ne ovat niin juoksevia koostumukseltaan. Mutta hyvältä nämä maistuivat ja uutta satsia pitäisi jo laittaa tulemaan. Varmaan seuraavan kerran makeutan suklaat intiaanisokerilla hunajan sijaan. Kuivatut marjat toivat myös makeutta ja pähkinät oli aivan ihania suklaan seassa. Olipa muuten helppoa valmistaa, suosittelen kokeilemaan!